VC Houten bestaat 20 jaar!

Volleybalvereniging VC Houten viert dit jaar haar 20 jarig jubileum. De vereniging is opgericht op 5 mei 2004 en op maandag 6 mei 2024 werd dit op een ludieke manier gevierd. “Er is gekozen voor een toernooi, waarbij we alle teams gemixt hebben. Ondanks de meivakantie, is er een enorme opkomst. Dat geeft aan hoe de sociale cohesie binnen de vereniging is.” Er werd niet alleen ‘gewoon’ gevolleybald, ook de varianten blind volleybal en zitvolleybal werden gespeeld. “Het is leuk om op deze manier, met elkaar, andere vormen van onze sport te ontdekken.”

Sociale cohesie is dan ook het belangrijkste speerpunt van VH Houten. “VC Houten is ontstaan vanuit een afsplitsing van Taurus,” vertelt voorzitter Ronald Jan Corbee, na afloop van het toernooi. “Het doel van de vereniging is altijd geweest dat we elkaar allemaal kennen, en dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Wat begon als een klein groepje spelers, is inmiddels uitgegroeid tot een stabiele vereniging. Waar bij veel verenigingen het ledenaantal drastisch terug is gelopen, hebben wij na de pandemie samen de draad opgepakt en ervoor gezorgd dat de vereniging in haar kracht is blijven staan.” Wouter Smit, lid van het eerste uur, vult aan: “VC Houten is bedacht in de huiskamer van Annemiek Kars. In het verleden zijn er naast het volleybal ook al mooie evenementen geweest, met reisjes, fietstochten en barbecues. We mogen trots zijn op onze vereniging, en dat we het al jaren goed doen. Dit hebben we mede te danken aan Ronald Jan, die de vereniging nu al acht jaar leidt.” Corbee ontving daarom een prachtige bos bloemen, namens het eerste bestuur.

Dit eerste bestuur, bestaande uit Jan Baas, Annemieke Kars, Willem van der Linden, Wouter Smit en Bram Alblas, was voor deze bijzondere avond uitgenodigd. “Ik ken op dit moment nog vrij weinig leden, maar een aantal oudgedienden ken ik uiteraard wel nog,” vertelt Kars. “Het is bijzonder wat er allemaal uit de vereniging is voortgekomen. Er is een hechte vriendengroep ontstaan, die voornamelijk bestaat uit (oud)leden van VC Houten. We zien elkaar nog regelmatig.”

Alblas is het oudste nog spelende lid van de vereniging, en is een van de initiatiefnemers van de vereniging geweest. “Het is zo belangrijk dat de vereniging er is voor elkaar, door elkaar en met elkaar. Ik heb jarenlang training gegeven, en zo mijn steentje bijgedragen.” Petra Witteveen zag net na de oprichting van VC Houten een advertentie in de krant. “Ik denk dat ik een van de eerste leden ben, die van buitenaf is gekomen. Ik vind het mooi om te zien dat er binnen de vereniging aandacht voor elkaar is.” Ook Karin Baas is er bijna vanaf het begin bij. “Ik ben al vrij snel gevraagd om mee te komen trainen. Ik ben niet meer weggegaan.”

Het officiële lustrumfeest wordt gehouden op zaterdag 29 juni. Hierbij zijn ook alle oud-leden van harte uitgenodigd.

Lijkt het je leuk om ook bij ons te komen spelen? Kijk op www.vchouten.nl

https://www.houtensnieuws.nl/sport/sport/1030371/vc-houten-bestaat-20-jaar-

Geplaatst in Nieuws.