Over ons

VC Houten is klein en overzichtelijk, met leden die zeer betrokken zijn. Onze ambitie is spelen op niveau in een gezellig team. Daarbij proberen we onze kosten en daarmee onze contributie laag te houden.
We hebben 5 teams in de reguliere NEVOBO-competitie, 3 damesteams en 2 herenteams. Dames 1 en Heren 1 spelen in de 1e klasse. Dames 2 en Heren 2 spelen in de 3e klasse. Dames 3 speelt 4e klasse. Daarnaast hebben we twee MIX-teams in de D-poule van de recreantencompetitie. Ga naar de teams.
Alle teams trainen op maandagavond in sporthal De Molenwiek. De trainingstijden zijn van 20.00 tot 21.30 uur of van 21.30 tot 23.00 uur. Wie wanneer traint verschilt per week. Zie hiervoor het trainingsschema.
De groepen worden doorgaans begeleid door trainers uit onze eigen vereniging. Leden die willen gaan trainen, kunnen in aanmerking komen voor een trainersopleiding bij de Nevobo.
Een trainingsavond begint met een warming-up. Daarna volgen oefeningen die gericht zijn op conditie, techniek, spelinzicht en/of samenspel in het team. Het laatste deel van de training is vaak een partijtje.
Nee, VC Houten heeft geen jeugdleden. Voor jongeren onder de 18 jaar die graag willen volleyballen, verwijzen we graag door naar de Houtense volleybalvereniging Taurus.
Ja natuurlijk! Je bent van harte welkom, mits je enige volleybalervaring hebt. Neem van tevoren even contact op, zodat we kunnen afspreken wanneer en met welk team je meedoet.
De contributie is voor competitiespelers: € 285,- per jaar en voor recreanten € 175,- per jaar. U-pas houders kunnen gebruik maken van een kortingsregeling. En daarnaast geldt een speciale regeling voor 'ondersteunende' en 'slapende' leden.
Wil je nog meer weten? Neem dan contact met ons op! Dat kan het makkelijkste via het contactformulier.

Facebook

SAMEN TRAINEN

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

TRAIN DE TRAINER

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

LAGE CONTRIBUTIE

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

GOEDE BALANS

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.