Teams

Teams op een rijtje

VC Houten heeft in seizoen 2017-2018:

  • 3 dames-competitieteams,
  • 2 heren-competitieteams,
  • 1 dames-recreantenteam,
  • 2 mix-recreantenteams.

De competitie-teams
Het eerste damesteam is gestart in het seizoen 2008-2009, ons eerste lustrum seizoen. Dames 2 is gestart in 2013-2014, het tweede lustrum seizoen, en Dames 3 een jaar later. De D1 speelt tweede klasse, D2 derde klasse en D3 vierde klasse.
Het eerste herenteam speelt dit seizoen in de derde klasse. Het tweede herenteam speelt in de vierde klasse.
De thuiswedstrijden worden allemaal gespeeld op vrijdagavond in Sporthal de Molenwiek, en beginnen of om half 8 of om half 10. De uitwedstrijden vinden doorgaans plaats of op vrijdagavond, of op zaterdag.

De recreanten-teams
Het damesrecreantenteam speelt dit seizoen opnieuw in de D-poule.
Het mix-recreantenteam speelt in de klasse MIX D. 
De recreantenteams spelen hun wedstrijden in tournooivorm op 6 zaterdagen per seizoen.

De recreantengroep van VC Houten is een trainingsgroep met ervaren ex-competitievolleyballers en volleyballers met al enige jaren training achter de rug. Op een trainingsavond wordt onder leiding van twee trainers begonnen met een gezamenlijke warming-up, daarna volgen een aantal gerichte oefeningen om techniek en teamspel te oefenen. De training wordt besloten met een partijtje van zo'n 20 minuten.

 

Nieuwe leden met volleybalervaring zijn welkom!

Omdat VC Houten een kleine vereniging is, zijn er geen uitgebreide mogelijkheden om leden te plaatsen. In elk geval is er nu ruimte voor enkele dames en heren met (enige) volleybalervaring in zowel de competitieteams (wekelijks wedstrijden) als de recreantenteams (wedstrijden op 6 zaterdagen per jaar). 

Omdat er gedurende een seizoen altijd wel enig verloop is, is er mogelijk ook plaats in andere teams. Even langskomen tijdens de trainingen mag uiteraard; natuurlijk kan je ook een paar keer gratis meetrainen om te kijken of het bevalt (wederzijds....).

DR02.jpg

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...
 

Blessure [voorkomen]?