Wedstrijdverslagen Mix2

Oliebollen, goed idee of......

Zaterdag 11 november, terwijl de kinderen van Nederland de laatste hand legden aan hun lampionnetjes en de buren haastig naar de supermarkt fietsten voor snoep en mandarijnen, stond Mix 2 in de sporthal van Wijk bij Duurstede. Met gezonde spanning stond ondergetekende te trappelen om te beginnen. Laat me je vertellen over mijn allereerste toernooi. Ooit!

De eerste wedstrijd was een fijne opwarmer. De tegenstander maakte het ons niet gemakkelijk maar we wisten telkens een paar punten voor te blijven. We speelden rustig ons eigen spel en de sfeer kwam er al snel lekker in aan onze kant van het net. De eindstand: 4 punten voor Houten!

Wedstrijd 2 was tegen een gewaardeerde tegenstander: onze eigen Mix 1! Coach Joost sprak ons goede moed in; blijf in drieën spelen, blijf rustig en let op die lange, die kan goed blokken. Klaar voor de strijd gingen we een aantal mooie rallies tegemoet. Tijdens de eerste set zat de euforie van de vorige wedstrijd er nog in, we wonnen! In de tweede set begonnen de gezichten aan de overkant een beetje te betrekken, wij werden daarentegen steeds scherper. En weer haalden we de winst binnen! De eindstand: 8 punten voor Mix 2!

Voor mij persoonlijk kon het toernooi op dat moment al niet meer stuk. Er waren al evenveel punten binnengehaald als op het laatste toernooi. Een drankje was welverdiend en om de tussenstand alvast te vieren, lagen er plots ook nog oliebollen op tafel. Of het nou aan alle inspanning lag of dat het kwam doordat ze van de beste oliebollenbakker van Nederland waren weet ik niet, ze smaakten heerlijk! Maar of de gefrituurde deegbal nou een goed plan was....

Met genoeg zelfvertrouwen werd wedstrijd 3 gestart. De tegenstander had twee spelers die hun techniek goed geoefend hebben. Ze wisten onze gaten te vinden en daagden ons flink uit. De paniek sloeg toe wat erin resulteerde dat het af en toe meer op een tenniswedstrijd leek dan op volleybal. "De bal is lava", weg ermee! De eerste set was niet te redden. We werden nog even ferm toegesproken, (speel ons eigen spel!) en mochten beginnen aan set 2. Ik zelf baalde van de twee gemiste punten en was van plan om niet op mijn kop te laten zitten. Met enige trots vertel ik je dat ik een van de truukjes doorhad en daardoor een aantal ballen, en punten, heb kunnen tegenhouden. En ook mijn teamgenoten lieten mooie moves zien, strakke services, mooie aanvallen! De motivatie in ons team was hoog, de punten bleven gelijk oplopen in deze set, even mochten we proeven van een overwinning. Maar voor we het wisten was de tijd al om, en mochten we van het veld met gelijkspel, een kleine opluchting. De eindstand: 9 punten.

De derde wedstrijd ging ons niet in de koude kleren zitten en de eerste set van wedstrijd 4 hadden we er moeite mee. Het spel was chaotisch en gehaast. De yell van de tegenstander (ik hoorde "1, 2, 3, Olivier!" Maar Joost mag weten wie dat is. Joost?) werd met de minuut irritanter. We raakten in de stress en verloren. De mantra van de coach werd nog maar eens herhaald, rustig, in drieën en ons eigen spel. Het was het motto van de dag. We begonnen sterk en maakten er meteen 3-0 van. Na een puntje hoorde ik steeds vaker "puntje voor Houten!" van mijn eigen veld komen, en met hernieuwde moed durfde ik zelfs een paar keer mee te doen. We pakten de leiding terug en wonnen onze laatste set van de dag. De eindstand van de dag: 11 punten!

Het toernooi in een notendop:
We wonnen van Mix 1!

Op weg naar huis kreeg ik al zin in zingende kinderen en het uitdelen van lekkers, met een topervaring en wat resterende endorfinen in mijn rugzak. Helaas waren de mandarijnen al op en de kindjes moe. Maar de bitterballen en biertjes na afloop waren meer dan verdiend!

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...