Wedstrijdverslagen H2

Vier keer nix?


De voortekenen waren inderdaad niet gunstig voor heren 2: Fred had een tricky kuit, Martin herrijzende uit de lappenmand en het vissen in onze reservevijver bleek ondanks alle pogingen vruchteloos. Wij misten met Niels en Harald een groot deel van onze slagkracht.

Maar:

Het ging tegen UVV/Sphynx Heren 3 in de paperclip en daar zijn wij bij de vorige krachtmeting de baas gebleven. Dus waren wij vol goede moed om onze handicaps met teamspirit en slim spelen voldoende te compenseren en ook nu de baas te blijven. Wij hadden onze “joker” Tom ingezet als middenaanvaller (concurrentie voor Niels als hij terug is van vakantie?)

Dan de wet van Murphy:
Bij het inspelen c.q. eerste set kwamen er een pijnlijke bovenbeen en kuit van Gert Jan c.q. Martin bij, waardoor ons de moed toch een beetje in de schoenen zakte. UVV kwam meteen op een behoorlijke voorsprong, maar wij bleken dat in de tweede helft toch weer aardig te compenseren waardoor wij toch nog dicht bij kwamen: 21:25 voor UVV.

In de regels verliezen teams die een set winnen de daaropvolgende en wij begonnen gretig aan de tweede set. Wij konden op voorsprong komen maar konden dat toch niet voldoende vasthouden tot einde van de set: 22-25 voor UVV.

Dan maar de derde set en slimmer spelen: gat bij de tegenpartij achter middenblok en midden achter, aanvallen via buiten (en daarbij geblesseerden ontzien) en de drie meter inzetten. Vooral elkaar helpen!

Het bleek niet te mogen baten. Wij bleven met fases wel goed samen te spelen, maar niet consistent genoeg. Dan bleven wij te statisch achter, maakten fouten met eenvoudige verdedigingsballen en konden niet genoeg druk zetten op de tegenpartij. Ook eisten de genoemde handicaps ondertussen hun tol. De laatste 2 sets werden afgesloten met 15 resp. 18 tot 25 voor UVV.

Had je meer kunnen verwachten? In fases hebben wij inderdaad laten zien dat je ook met dit soort grote handicaps nog druk kan zetten, maar dit konden wij jammer genoeg niet lang volhouden, om dit ook in een setwinst te verzilveren.

In het Duits zeg je “Sang- und Klanglos verloren”. Een kater blijft over.
Nummer 18

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...