Wedstrijdverslagen H2

Kampioen worden?

Het gaat weer los bij de Nevobo. Het volleybalseizoen 2017/2018 is voor Heren 2 weer gestart met een wedstrijd tegen Heren 3 van UVV/Sphynx. In andere jaargangen ook al een geduchte tegenstander, dus we waren voorbereid op een pittige pot. Met een nieuwe bezetting in het team met nieuwkomers Niels, Harald en Martin was het de eerste set wel even zoeken naar de juiste aanpak.

Het spel verliep nog niet naar de wens van onze interimcoach/trainer Marien. Er moest meer energie in de wedstrijd. Voor we daar daadwerkelijk en daadkrachtig op reageerden was de 1e set gespeeld, 25-21.
Vermeldenswaard is wel, dat Harald weer van de partij is na een pittige waarschuwing, een dotterbehandeling en goed verlopen revalidatie. Heel fijn om hem er weer bij te hebben en vooral weer te genieten van zijn harde smashes op de momenten dat een team dat ook nodig heeft. Terugkomen in de eerste set gaf vertrouwen voor het vervolg. De tweede set verliep redelijk goed voor ons team. Steeds een paar punten voor en met vertrouwen en vechtlust de set uitgespeeld. De adviezen van Marien waren waardevol en hielpen het team met spirit en overtuiging door te gaan, 19-25.

De derde set werd gestart met Martin, voor de eerste keer in de competitie bij VC Houten en onze nieuwe spelverdeler naast Tom. Martin pakte zijn rol degelijk op en het team kon het constante niveau van de 2e set handhaven. Bij UVV raakte de overtuiging het  vertrouwen verder naar de achtergrond. Zij maakten steeds meer fouten, waardoor ons team steeds overtuigender tot scoren kwam.

Uiteindelijk verliepen set 3 en 4 redelijk op dezelfde manier waardoor de set standen 18-25 en 18-25 een goede afspiegeling waren van de krachtsverhouding en het verschil in inzet van de teams. Lekkere start met een 3-1 overwinning. De eerste 4 punten in de pocket!

Natafelen bij Eddy en nog even over de ambities gesproken, kampioen worden, promoveren, liever niet, gewoon lekker ballen met leuke wedstrijden. Wordt vervolgd door shirtnummer 3.

Bram

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...