Wedstrijdverslagen D3

Code rood voorbij

Het was een heftig weekje. De storm raasde over het land en Dames 3 had het ook zwaar te verduren. We waren op papier, door vakanties en ziekte, maar met z'n zevenen -wat voor ons niet veel is. Maar gelukkig kon Helene toch een aantal sets meespelen en waren we met 8. Op ons resultatenoverzicht staan we flink in het rood. Maar... de uitslagen van de afgelopen wedstrijden sloegen steeds net de verkeerde kant op. Code oranje??

Dat rood dat zit ons niet lekker. Met z'n elven zijn we in staat zijn om elke set een ander team op te stellen. Dat biedt voldoende mogelijkheden zou je denken. Dat is ook zo. Veel sets eindigen in 23-25 of daaromtrent. En we verliezen wedstrijden terwijl we meer punten halen dan de tegenpartij. Frustrerend wel. En nu dat zo vaak gebeurt, voor ons wel code rood.

De wedstrijd van vrijdag biedt gelukkig mogelijkheden! We spelen tegen het team dat als enige onder ons staat. En omdat we een vreemde anderhalve competitie spelen dit jaar, komt het zo uit dat we over twee weken weer tegen dezelfde ploeg moeten aantreden. Kans dus op 10 punten ;)

En ja hoor: de eerste twee sets zijn kat in het bakkie. Code rood is inmiddels flink afgezwakt tot code geel. We staan goed te spelen, met keurige passes en mooie aanvallen. Dat is ook wel eens lekker!! In de derde set zijn we het even kwijt. De tegenpartij staat goed te spelen en vangt elke knal van onze kant netjes op. We komen er niet meer doorheen en verliezen de set. Van code geel weer naar code oranje.

In de vierde set moet het gebeuren. Al was het maar omdat het al behoorlijk laat is en we niet veel puf hebben voor een vijfde set. Het begin is spannend, het lukt niet helemaal zoals we willen. Maar we herpakken ons en krijgen weer meer focus. En het lukt! De storm is bedwongen. We winnen de set en daarmee de wedstrijd. Code oranje afgezwakt tot code geel. En op ons resultatenoverzicht eindelijk weer een groen vlakje.

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...