Wedstrijdverslagen D3

Met 10 tegen nummer 1

Afgelopen vrijdag waren 10 vrouw sterk van Dames 3 van plan om in ieder geval een goede wedstrijd te spelen tegen de nummer 1. Dat was ook de boodschap van de coach. We moesten realistisch zijn, mochten niet te veel dromen over winsituaties en vooral met eigen spel een leuk potje maken. De opdracht was alertheid en elkaar helpen en meelopen om eventuele zelfveroorzaakte problemen ook op te kunnen lossen.

Zo startte de eerste set. De nummer 1 leek in punten heel dominant te zijn maar in spel viel het ons best mee, maar we moesten realistisch zijn dus vergaten we dat snel. De set bleef de tegenstander wel voor staan maar we volgden prima. Zo eindigde de set ook. (22-25)
De tweede set ging in punten een tikkie minder en werd 16-25.

De derde set wil ik graag wel weer even meer woorden aan kwijt. Ook hier volgden we en bleven we in punten een beetje achter. Toch was er ineens een overwinningsmentaliteit die de kop op stak. We gingen voor elke bal. Zelfs onmogelijke ballen leken en bleken toch mogelijk. We vochten voor elkaar en voor elke punt. Ik weet de stand niet meer precies maar we stonden volgens mij 22-18 achter met Helene aan de service. We grapten nog nu even 7 en dan is de set binnen. Dat gebeurde ook niet maar ze kwam een eind en het geloof kwam er dus nu ook nog bij. De tegenstander sloeg de service in het net, wij maakten een ace. Zo kropen we steeds meer puntjes naar die 25 toe. Na nog meer spectaculaire reddingen, set ups en smashes werd het 25-23 voor ons. Dit was al een feestje waard maar we moesten focussen omdat we nu voor de 5 sets wilden gaan en dan het liefst winnen natuurlijk. Helaas bleken dat toch wel dromen en moesten we de 4e sets met 11-25 inleveren bij de tegenstander.

Ben er nog niet helemaal uit wat we het beste kunnen doen, realistisch of dromen. In deze wedstrijd leverde de combi hiervan toch in ieder geval een bonuspunt op aangezien we hem niet verwacht hadden. Volgende week weer naar Gouda, dezelfde tegenstander van vorige week. Tactiek wordt al aan gewerkt en met een teamtraining maandag voor de boeg moeten de dromen toch ook realistisch kunnen worden?!

Jorinde

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...