Wedstrijdverslagen D2

Handhaving 3e klasse is officieel

Vrijdagavond 23 maart mocht D2 thuis spelen tegen Vives D6. De uitwedstrijd op 2 december was een eenzijdige wedstrijd geweest. Ons middengat werd veelvuldig gevonden en hierop werd niet adequaat geanticipeerd. Resultaat: een zeer slecht gevoel en 100 om 64 punten. Het is 23 maart: tijd voor een herkansing. Helaas moesten we het stellen zonder onze vaste coach Marijke. Gelukkig wilde Machteld deze moeilijke taak op haar nemen. Inmiddels gipsvrij en met de hoop dat zij nog een paar wedstrijden op mid kan meespelen aan het einde van het seizoen.

Ondanks griepverschijnselen was Suzanne aanwezig om op midden haar vrouwtje te staan. Wat dacht je van een killblok! Sjappoo! Mandy kon meespelen, voordat zij door moest naar haar nieuwe job, waar ook avond/nachtwerk bij komt kijken. Haar services blijven verrassend (kort). Als 3e buiten was daar onze invalster Helene met haar aanvalskracht en goede verdediging. Hierdoor kon Karin wederom als libero worden ingezet voor het betere passwerk.

Ondanks de rommelige start bij het opzetten van het veld en het inspelen, begonnen we goed aan de 1e set. Deze wedstrijd zocht Vives niet ons middengat op. Was het door ons betere spel, meer aanvalsdruk en dreiging? Wellicht! Helaas, onze 6 punten voorsprong waren aan het einde van de 1e set verdwenen. Maar mede dankzij wat foutjes bij Vives was deze set voor ons: 28-26. Dat smaakte naar meer.

Met spelverdeelster Els en haar bekende 2e bal op het juiste moment, Gerdien met haar kanonskogels (die ook keihard kan terug komen door een killing blok), Rebecca + Karen solide spelend en Bianca met een killblok op midden (ja, ja, klasse) gingen we de strijd aan.

Desondanks gingen de volgende 3 sets naar Vives. Met de setstanden 20, 15 en 22 en als eindresultaat 101 om 85 punten.

Ondanks het verlies waren we toch tevreden over de mooie rally’s en aanvallen. Zeker na de afdroog/serveer-wedstrijd van vorige week. Vervolgens ging een ieders zijn weg: naar bed om uit te zieken, naar het werk, naar de tel/fluit/coachtaak of de kroeg / tribune.

Karin

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...