Wedstrijdverslagen D2

Beter tegen Bevoc

Waar ik van kort en krachtig communiceren houd is blijkbaar niet iedereen daar van gecharmeerd. Omdat ik nogal veel commentaar kreeg van mijn lieve teamgenoten dat mijn vorige stukje te kort zou zijn, zal ik nu zo uitgebreid mogelijk verslag doen van de prestaties van Dames 2. Hopelijk biedt de wedstrijd daar ook aanleiding toe. Dan lijkt me ook helemaal geen probleem om aan veel tekst te komen

De hoofdrolspelers

Voordat ik over onze prestaties vertel zal ik de hoofdrolspelers van vanavond voorstellen. Laten we beginnen bij Marijke, onze coach. Elke wedstrijd staat ze weer trouw en vol goede moed langs kant en probeert ons te coachen naar een overwinning.  Mochten we vanavond verliezen......aan Marijke zal het niet liggen.

Van de M van Marijke naar de M van Machteld. Machteld: Mid en momenteel minder mobiel. Door een breuk in de hand moeten we Machteld al een paar wedstrijden missen, zo ook vanavond. Hopelijk kan ze vanaf April weer mee doen. De volgende M en tevens Mid is Mandy. Na een Hersenschudding en knieblessure lijkt Mandy nu weer back in the game. De derde mid van vandaag houdt zich gelukkig ook aan de verplichte beginletter. De laatste M is de M van Mirjam, ingevlogen vanuit dames 3. 

Suzanne, normaal ook als mid aanwezig ligt snotterend en met koorts in bed. Beterschap Suus. 

Van de mid naar de achterin-mid: of te wel de libero: Karin. Ach wie kent Karin niet?. Met haar enthousiasme, gilletjes, Jij roepen ipv Ik, coachende opmerkingen en tegenwoordig dus multi inzetbaar in de rol als stofzuiger op libero.

De buiten wordt vandaag bezet door Rebecca, Helene en Gerdien. Helene valt ook vanuit dames 3 bij ons in. Superfijn Helene!

Wist je trouwens dat:

  • Rebecca deze week haar (kinder) ehbo diploma heeft gehaald.
  • Rebecca en Gerdien directe buren zijn.
  • Zij daardoor in de leukste straat van Houten wonen.

Van links schuiven we op naar Rechts.  En daar vinden we Els, spelverdeler, teammoeder en hoewel de oudste van het team waarschijnlijk ook de snelste. Karen is gelukkig ook weer hersteld van haar blessure en vervuld een dubbelrol op Spel en Dia.

Linda, onze van oorsprong Duitse dia, heeft helaas last van een flinke blessure waardoor ze vandaag weinig inzetbaar zal zijn. Gelukkig schijnt ze heel enthousiast te kunnen zingen. Dus op de bank is er in ieder geval sfeer.

Normaal ook actief op Dia maar nu in het theater is Bianca.

In de kleedkamer wordt de tactiek voor de wedstrijd besproken. We zijn vastberaden er een leuke en goede wedstrijd van te maken; wij zijn enthousiast, gaan letten op ons midden-gat, zorgen voor een een mooie paas, setup en dan boemmm, we gaan het doen…

De wedstrijd

Tatatatatatta... we gaan beginnen... We yellen Kaboem, handje klappen, stellen ons op, staan op onze voorvoeten, laag bij de grond en… Set 1 Kansloos verloren met 25-12… Lieve teamgenoten, ik had echt graag een mooi en uitgebreid verslag willen maken. Het lukt me alleen niet om het verhaal met droge ogen op papier te krijgen.

Na lang nadenken over hoe ik onze nederlaag het beste kan omschrijven kom ik tot de conclusie dat je beter goed kan jatten dan zelf iets slecht te verzinnen. Daarom als samenvatting de app van Els naar de snotterende Suus in de groepsapp. Beter zou ik het niet kunnen verwoorden:
 
“Ha Suus, gevalletje ‘weggeserveerd’. Veel druk van Bevoc, in serve en aanval. We konden het in set 2 en 3 nog een beetje bijbenen (stonden zelfs paar punten voor) maar dan was een goede servicebeurt weer genoeg om de voorsprong kwijt te raken. Gewoon niet goed genoeg dus. Jammer.  Maandag weer verder trainen. “

Bitterballen

Na de wedstrijd weten de positivo’s het team nog te motiveren met opmerkingen als “gelukkig geen blessures” en “zijn we tenminste een beetje op tijd thuis”.  In de kantine toch maar weer aan de bitterballen. Heus niet omdat we goed gespeeld hebben hoor. We zouden niet durven. Karin trakteert omdat ze er weer een jaartje bij heeft gekregen. 

De kater komt vaak later. Bij ons niet……Wij weten ons de volgende dag alsnog te handhaven in de 3e klasse. Protos verliest en zullen definitief degraderen waardoor wij, hoewel 1 na laatste niet meer in te halen zijn. Olé Olé.

Gerdien

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...