Wedstrijdverslagen D2

De hoofdprijs

Op zaterdag 13 januari zou Dames 2 het weer opnemen tegen de Dames in Bodegraven. Na een 4-0 van afgelopen september was het doel duidelijk. We gaan opnieuw voor de winst. Zoals gewend houden we van spanning, die er al voor de wetstrijd volop inzat als de auto van een van onze speelsters ineens een lege accu bleek te hebben. Gelukkig was deze spanning maar voor even en na een paar opstartpogingen ging de motor weer draaien.

Met deze woorden zou je ook de eerste set kunnen beschrijven.  De opstart was moeilijk en het duurde even voordat wij de snelheid erin kregen die de tegenstander vanaf het begin erin gooide. Maar wie de Dames 2 uit Houten kent, weet dat wij daarvan niet schrikken. Met elke bal was er een nieuwe poging in ons spel te vinden, wat halverwege de set ook lukte. Gelukkig konden wij hun spel op tijd ontregelen en was de eerste set met 16-25 in de pocket. 

Voor de 2de set mocht er wel wat meer enthousiasme getoond worden. Dit bleek alleen toch lastiger dan verwacht. De Bodengravense service was soms toch erg lastig onder controle te krijgen en de jonge Dames kwamen steeds meer in hun spel. Ook van korte ballen is volop gebruik gemaakt en werd het spel onrustig. Helaas hielp de een of ander twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter niet erg mee en ging de 2de set naar de tegenstander. Okeeeeee, dan maar op weg naar 3-1.

De nieuwe opstelling was even wennen. De overtuigende service van de tegenstander zorgde wederom voor een aftstand van 6 punten en moesten wij aan de bak met wat inhaalslagen. Maar goed, als wij inmiddels wel iets goed kunnen, dan dat. Service, blok en aanval zaten goed mee in deze set waardoor, ook de fouten bij de tegenpartij opliepen en wij uiteindelijk deze winst konden halen. Alleen… wat was enthousiasme toch al weer….???

De dreiging van onze coach voor de 4de set, dat iedereen mocht doorspelen tot dat er iemand niet blokt, of niet voor de bal gaat of niet enthousiast doet na een punt, hielp wel goed in het begin. Wij gingen overtuigend van start. Een set waar je op weinig momenten had kunnen zeggen voor wie deze partij zou eindigen. Toch blijken wij op sommige momenten moeite met volhouden te hebben. De korte ballen bleven de momenten van puntenverlies en was de doorzettingskracht helaas niet sterk genoeg om deze set voor ons te halen.

De tegenstander had ons te pakken. Ondanks mooie rally’s konden wij deze tegenslag in de 5de set helaas niet voor ons beslissen. 

Voor een spannende wetstrijd verdienen wij wel de hoofdprijs!

 Linda

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...