Wedstrijdverslagen D2

Dames 2 gemellowed in Kockengen

Want het is lekker
op de trekker
Met het rubber
door de blubber
Ja het is lekker
op de trekker
Geef je leven zin
Toe vrouwgies wordt boerin


Het was vrijdagavond 17 november 21.00 uur toen we tegelijkertijd met de Gradussen van Kockengen aankwamen op de enige Sportweg. De Gradussen waren net klaar met eten na het zware boerenlandwerk en kwamen met de tractor naar de eventuele toekomstige (volleyballende) boerinnen van Kockengen kijken.

De Kockengse dames speelden in met het legendarische nummer ‘have you ever been mellowed´. Heerlijk dat de tijd stilstaat in Kockengen en daar waren wij, de Houtense dames. tegenstanders van. En dan ook echt maar net, want het had niet veel gescheeld of we hadden deze wedstrijd niet kunnen spelen. Karen was afwezig, Karin op vakantie, Mandy een hersenschudding en Linda ziek op bed. Daar waren we dan met 6, Els, Bianca, Machteld, Suzanne, Gerdien en ik. Marijke als coach en onze reddende engel Annet van dames 3. Zij offerde gewoon haar wedstrijd op om ons te ondersteunen. Wat waren wij blij met Annet en de flexibiliteit van dames 3!!

Nadat we lekker warm gemellowed waren begon de wedstrijd. Er waren een paar lastige services waarop we niet direct het juiste antwoord hadden. Dat kostte ons in het begin van de 1e set al kostbare punten. De 5 die we achterkwamen was later het verschil wat we niet konden bijhalen. De Gradussen aan de kant bemoeide zich redelijk vaak met onze wedstrijd, wat ook de enige wedstrijd in de hal was. Met zinsnedes als ‘moet goed’ en geluid maken tijdens onze service probeerden ze ons te beïnvloeden en indruk te maken op de eventuele Kockengse boerinnen aan de overkant. In set 2 waren we het echt even kwijt. Onze draai was even weg, maar we herpakten ons. We deden nog wel wat leuke dingen, maar het was te laat, de set was ten einde. In de 3e set waren we er weer. We speelden lekker, verdedigden veel, maar zij ook. Het stond 23-23. Het was spannend. Helaas verloren we deze set met 26-24 door een goede service die bij ons wegketste en een te effectieve aanval. Jammer, maar het geloof dat we toch echt wel een set konden pakken was er. De 4e set maakten we het waar, stonden we voor het eerst voor en maakten het af met 18-25.

Zo eindelijk! Voor het eerst sinds tijden weer een gewonnen set. De conclusie van de wedstrijd was: we hebben hard gewerkt, Annet viel als een kei in, Marijke coachte waar ze kon, Els heeft weer 3 marathons gelopen (sorry Els, passes moeten zuiverder maar waren nu wel omhoog in ieder geval J), Bianca heeft aangevallen en het blok van de tegenstander gebruikt om de bal aan onze zijde vervolgens uit te laten vallen, Gerdien heeft met haar harde aanvallen de Kockengse grond even aangestampt, Machteld heeft het gehele achterveld perfect verdedigt, Suzanne heeft haar 1e echte killing blok van het seizoen op haar naam gezet en ik mocht iig in de 4e set het mooie 24e punt maken met een strak naar de grond geplaatste bal langs het net waar de tegenstander niet stond. Yes!!

Heerlijk en terecht pakten we de laatste set.

Wij hadden wel een ritje op de tractor verdiend met de Gradussen van Kockengen ;-). 

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...