Wedstrijdverslagen D2

D2 tegen Protos D9

Onze nieuwe competitie begint op een zonnige, warme septemberdag in Utrecht. Na een haperende start van het seizoen voor D2 (met 6 buitens, 1 ‘echte’ mid, 2 spelverdeelsters en 1 dia) starten we met wel 10 speelsters! En, met dank aan de bereidwillige Suzanne en Mandy, toch met 3 middens, zodat er een evenwichtige bezetting is.

Al om 09:45 vertrekken we richting Olympos. De parkeerplaats staat vol met vnl. grote gezinsauto’s (voor de hockeykids). Na aanwijzingen aan de chauffeur van een vertrekkende stationwagen, kunnen wij ook parkeren en hebben we de volgende uitzoekklus: welke hal en kleedkamer? Maar eerst nog onze (Ibiza) teamfoto maken!

We zijn de eerste wedstrijd, dus wordt op tijd begonnen. Maar wel pas na onze gezamenlijk warming up in het kader van de Nevobo-studie. Helaas zonder Karen die haar rug even dient te ontzien. Maar met onze nieuwe speelsters: Gerdien, Linda, Mandy en Suzanne. Zo starten we in (kleine) hal 3 met toch ook heeeeeeeel veel (groot) lawaai de 1e set tegen een 10-tal jonge, talentvolle meiden.

De start is goed en we bouwen een voorsprong op die we nog net kunnen behouden: 25-23 winst. Als beloning mag het 6-tal blijven staan. De 2e set gaat gelijk op, maar weten we niet af te maken: 23-25 verlies en met inmiddels wat vers bloed. Set 3 is ook een close call met de setstand: 21-25. De 4e set gaan we ten onder aan de rechtdoor geslagen bal en de serve van Protos. Eindstand: 14-25.

Ondanks het 3-1 verlies zijn we zeker niet ontevreden. We hadden een paar zeer goede (lange) servicebeurten, Gerdien kon knallen, de nog warmdraaiende nieuwe mid’s stonden hun mannetje, de oudgedienden zorgende voor het overzicht en Marijke was onze baken van rust aan de kant. Het spel zal alleen nog maar beter worden wanneer we gewend zijn aan andere posities + medespeelsters, en meer trainingsuren hebben gemaakt.

Na de wedstrijd gaan we heerlijk lunchen en loungen in het zonnetje bij Loft 88 (een aanradertje, met dank aan Suzanne). Dit wordt ons 1e teamuitje en persoonlijke kennismaking. Een ieder vertelt wat zij voor werk doet en over haar thuissituatie. Met een aantal dames die zoekende zijn.. altijd handig: netwerken! Helaas… maar vanwege de privacy-gevoeligheid kan ik deze informatie niet met jullie delen. ;-)

Nu op naar onze 1e thuiswedstrijd aanstaande vrijdagavond.
Karin

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...