Heren 2: Winst en verlies liggen dicht bij elkaar

Op vrijdag 22 september mocht Heren 2 de competitie voor het seizoen 2023/2024 aanvangen. Vol goede moed vertrokken we richting Leusden waar het 2e team van AFAS-LEOS ons tegemoet trad. Maar wat werd dat een wedstrijd met 2 gezichten.

In de eerste 2 sets kwamen we er nauwelijks aan te pas. De pass aan onze kant liet duidelijk te wensen over en ook onze service zette de tegenstander nauwelijks onder druk. Daarnaast konden we merken dat dit team al langere tijd met elkaar samenspeelde, zodat ook de eventuele gaten in de verdediging bijna altijd wel werden gevuld. Met 25-13 en 25-14 werden we aan de kant gezet.

De derde set ging gelijker op. De pass kwam beter bij de spelverdeler waardoor onze aanval gevaarlijker werd en ook onze service zette de tegenstander wat meer onder druk. Het bleef wel lastig om te scoren, maar we kwamen er in de loop van de set steeds beter door. Aan het eind van de set trokken we aan het langste eind en met 24-26 ging deze set naar ons. Het eerste punt was binnen.

De vierde set verliep zelfs nog wat beter en we kregen er nog meer plezier in. Onze tegenstander werd steeds verbaasder over wat we nu wisten te presteren. Die eerste 2 sets waren we helemaal vergeten. Als een diesel liepen we warm en pakten deze set met 22-25. De eerste 5-setter van het seizoen was ook een feit.

Die vijfde set wisten we de goede lijn door te trekken en zo werd ook deze set binnen gesleept met een mooie 12-15 eindstand. Onze eerste winst van dit seizoen was een feit.

Onze tweede wedstrijd was op vrijdag 6 oktober in onze vertrouwde Molenwiek.

Dit keer was Boni onze tegenstander. Ook een team waar we wel eens vaker tegen hadden gespeeld en ook altijd redelijk partij konden geven. Dus vol goede moed en met plezier gingen we onze tegenstander te lijf (figuurlijk gesproken).

In de eerste set was het vrijwel een kopie van de eerste set van onze vorige wedstrijd. Het lijkt wel alsof we eerst goed warm moeten draaien voordat we ons niveau kunnen halen. Pass was duidelijk niet optimaal en de service liet ons geregeld in de steek. En als je niet scoort, dan kun je niet winnen. Zo werd deze eerste set met 12-25 een prooi voor Boni. Oei, hopelijk gaat dat de volgende set beter.

En inderdaad, die 2e set ging echt een stuk beter. Met meer lef werd er an onze kant gespeeld, en de gaten bij de tegenstander werden beter gevonden. De ‘Brammetjes’ waren een onoverkomelijk probleem voor Boni. Met gevarieerd spel en prima verdediging werd deze set met 25-12 een prooi voor ons.

De derde set was het tijd voor een paar wissels en dat pakte niet echt goed uit. Maar ja, we hebben als team wel weer besloten om vooral voor het plezier te gaan en iedereen zo veel mogelijk gelijkwaardig in te zetten. Dus we moesten gewoon beter ons best gaan doen. Deze set lukte dat nog niet en we gingen dan ook met 14-25 het schip in.

De vierde set ging gelukkig weer gelijk op. Mooie rally’s werden zeer gewaardeerd door het trouwe publiek op de tribune waar we ook nog de nodige aanmoedigingen van kregen. We waren het enige thuisteam wat op het late tijdstip de wedstrijd moesten afwikkelen. Na 25 gescoorde punten waren we nog niet klaar. Helaas was het alleen Boni die die laatste 2 punten nog wist te scoren en dus was nu ons eerste verlies ook een feit. Met 25-27 ging deze set verloren. Toen was het tijd om te douchen en nog even kijken wat Eddie voor feest had georganiseerd die avond.

We zien duidelijk nog verbeterpunten die we ook hebben teruggekoppeld naar onze trainer, dus hopelijk kunnen we binnenkort weer een stijgende lijn laten zien.

Geplaatst in Heren 2, Verslagen.