Over VC Houten

Over VC Houten

Volleybal
VC Houten is een gezellige, overzichtelijke en dynamische volleybal-vereniging in Houten met iets meer dan 90 leden. Wij zijn in 2004 gestart met drie teams: twee heren-competitieteams en een dames-recreantencompetitieteam.  Bewust is destijds gekozen om voorlopig geen jeugdafdeling op te zetten.

In het seizoen 2005-2006 is er een mixed-recreantenteam bijgekomen, met het seizoen 2008-2009 werd gestart met een dames-competitieteam en een heren-recreantenteam, en in 2009 is er een 2e heren-recreantenteam bij gekomen. In het lustrumseizoen 2013-2014 is er ook een tweede dames competitieteam bijgekomen. In het seizoen 2014-2015 zijn we gestart met een derde dames competitie team.

Alle teams spelen dus in een competitie.

  • Reguliere NeVoBo competitie; 2 heren- en 3 damesteams.
  • Recreantencompetitie: 2 heren, 1 dames- en 1 mixteam.

We trainen als vereniging op dezelfde avond (’s maandags) in sporthal De Molenwiek (zie trainingen) en hebben daar een ruime zaal tot onze beschikking. Ook de reguliere competitiewedstrijden worden in deze sporthal gespeeld, op de vrijdagavonden, eens in de veertien dagen. De teams in de recreantencompetitie spelen ongeveer één keer per 6 weken een toernooi op zaterdag.

Dit doen we ook
De doelstelling van de vereniging is om naast het beoefenen van de volleybalsport ook de onderlinge contacten in een gezonde en sportieve omgeving te stimuleren. Vandaar dat we ook regelmatig activiteiten organiseren buiten het volleybal om, zoals boerengolf, een barbecue-avond, zeilen op Loosdrecht, een Nieuwjaarsfeest of een weekendje weg. Elders op de website kun je hierover meer informatie vinden (Dit doen we ook).

Inzet van alle leden
Van ieder lid wordt verder verwacht dat hij/zij zich op een of andere manier inzet voor de vereniging. Dat kan variëren van het deelnemen aan een commissie, het vervullen van een bestuursfunctie, het tellen bij wedstrijden, het (mede)organiseren van een uitje, het voorbereiden van een barbecue, het bakken van een taart voor de ledenvergadering, enz.. De vrijwilligerscoördinator zorgt ervoor dat vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in evenwicht zijn binnen de vereniging.

Contributie
Vanwege deze inzet van de leden en de geringe omvang van de vereniging kan de contributie zeer laag gehouden worden. Uiteraard betalen recreanten minder dan competitiespelende leden. Zie voor de actuele bedragen: contributie.

De vereniging
Als vereniging hebben we natuurlijk ook een bestuur, diverse commissies, statuten en een huishoudelijk reglement. De informatie is beschikbaar op de website.

Belangstelling?
Heb je belangstelling om te komen volleyballen, al wel eens gevolleybald -EN heb je zin om soms mee te doen met de andere activiteiten? Kom dan langs tijdens de trainingen; natuurlijk kan je ook een paar keer gratis meetrainen om te kijken of het jou en ons bevalt en er plaats is in een team. Kijk bij contact als je wilt e-mailen of bellen voor nadere informatie.

We zoeken versterking

Wij zijn Volleybalclub Houten

 

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...
 

Blessure [voorkomen]?