Wedstrijdverslagen D3

De alternatieve eindstand

Het was me de competitie wel dit jaar. Marianne, de coach van Dames 3, had dit seizoen een elftal tot haar beschikking, we speelden anderhalve ronde, waren vooral in de buurt van Gouda, speelden niet thuis op een thuisspeelavond of wel thuis als er verder niemand was… Wat betreft dat elftal: theoretisch en zonder rekening te houden met posities konden we (als ik het goed heb uitgerekend) 462 verschillende teams opstellen.

Dat niet iedereen er elke wedstrijd was, gecombineerd met de afspraak dat iedereen ongeveer evenveel mocht spelen, leverde voor Marianne een stevige boekhoudkundige uitdaging op. Ze keerde het slim om en heeft nauwkeurig in de gaten gehouden dat iedereen ongeveer evenveel op de bank heeft gezeten.

Maar goed, laat het iets minder geweest zijn dan 462 verschillende teams. Feit blijft dat we een gevarieerd spelbeeld hebben kunnen laten zien. Soms in ons voordeel, omdat we verrassend uit de hoek kwamen en de tegenstander konden overrompelen. Soms ook minder gelukkig, omdat een lekkere set gevolgd werd door een set waarin het even duurde voordat het team de draai weer had gevonden. 

En geloof het of niet, we hebben heel wat sets gehad waarin het erom spande en de bal voor ons nét aan de verkeerde kant van het net viel… Dat zat ons niet helemaal lekker. Op de laatste speeldag zakten we naar plaats 6, terwijl we een behoorlijke tijd op plaats 4 hadden gestaan. Hoe zat dat dan? Klopte dat wel? Dat is te onderzoeken door niet naar de wedstrijdpunten te kijken, maar naar de setpunten. En dat levert een mooi plaatje op.

Volgens de statistieken hebben we als nummer 6 gemiddeld net zoveel setpunten gehaald als de nummer 3 van de officiële lijst. Aan de setpunten ligt het dus niet. We kunnen hooguit concluderen dat we minder efficiënt zijn geweest dan een aantal van onze tegenstanders. En daarmee hebben we een mooie doelstelling voor volgend jaar te pakken.

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...