Wedstrijdverslagen D3

In balans

Vrijdag 9 maart spelen alle VCH-teams thuis. Zo ook Dames 3. En voor ons was het zelfs de allerlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. We hebben nog 3 wedstrijden voor de boeg, maar die zijn in zullen zich afspreken in Oudewater, Utrecht en Berg Ambacht. Wat dat betreft is deze competitie absoluut niet in balans. Uit en thuis wisselen dus niet mooi af, er zitten maar 8 teams in de poule, tegen de helft van de teams spelen we 3x, en soms spelen we twee weken achter elkaar tegen hetzelfde team.

Ook als team worstelen we met de balans. Omdat we met z'n elven zijn, voelt het soms alsof er elke wedstrijd een nieuw team aan de start staat. En zelfs binnen een wedstrijd: we kunnen elke set een nieuwe combinatie opstellen. Dat heeft ons wel eens de kop gekost, want we hebben wel afgesproken dat we eerlijk wisselen. Dat hou je als team ook het langste vol, want we zijn fanatiek genoeg om allemaal te willen spelen. En uiteindelijk gaat het om de lol met elkaar, in de overtuiging dat we samen goed genoeg zijn om niet zomaar onderaan terecht te komen.

Nu het seizoen het einde nadert, is er wel iets veranderd. Wellicht heeft het zich steeds herhalende ritme van de inloopoefeningen ermee te maken. Of de consequente opdracht om op één been te luisteren naar de uitleg van de oefeningen. En daarna op het andere been. Feit is dat de wedstrijd van afgelopen vrijdag behoorlijk in balans was. Marianne wisselde per set van spelverdeler en diagonaal, en had ook nog schuifmogelijkheden op de buitenpositie. En wat ze ook deed: er bleef een hardwerkend team in het veld, dat het eigen spel speelde en bereid was om ervoor te gaan. Af en toe even een spannend momentje of een paar punten achter. Maar vervolgens sloeg de weegschaal weer terug en liep het weer als een trein.

De wedstrijd was verre van in balans... we hebben met 4-0 gewonnen! We kunnen 5 punten toevoegen aan ons puntenaantal en staan daarmee stabiel op een vierde plaats -voorlopig- in het klassement. Met nog drie wedstrijden te gaan, tegen de nummers 1, 2 en 5.

 

 

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...