Wedstrijdverslagen D2

Univé-LVV, nieuwe kansen!

De voorbodes waren Dames 2 niet gunstig gezind. De Nevobo voorspelde verlies, drie geblesseerde dames (waarvan twee het zouden proberen) en Gerdien in het buitenland. En ik zou het stukje moeten schrijven, de vorige keren ook zonder goede uitkomst. Maar gelukkig wilden Helene en Mirjam bij ons invallen, nam Fred de scheidsrechterstaak van Mirjam over en had Marijke een nieuwe strategie bedacht.

De tactiek:
Karen en Els allebei twee sets als spelverdeler.
Linda en Bianca op diagonaal, startend met Bianca en vervangen door Linda halverwege de sets.
Rebecca en Helene op de buitenpositie, met mogelijk Bianca als reserve maar dat was niet nodig.
Suzanne, Mandy en Mirjam op de middenpositie.
En Karin (in haar nieuwe rol) als diagonaal.

De uitvoering:
De grootste verandering was het spelen met een libero. Ineens staat er een andere dame naast je dan je gewend bent. In het begin was het even wennen, maar Karin pakte het perfect op en groeide in haar rol. Soms even gecorrigeerd door Marijke dat ze ballen die normaal als buiten voor haar zijn nu echt niet hoeft te pakken. Wat lastig bleef was het indraaien voor de midden-speelsters, zij gingen soms zo op in het aanmoedigen van het team en het zingen dat even vergeten werd dat ze moesten indraaien. Stonden er heel even 5 dames in het veld, maar een tip van Karin dat de dame het veld in mocht was voldoende.

O ja en niet gemerkt dat Helene en Mirjam invallers waren, ze draaiden mee alsof ze iedere week mee doen. Super!

Het resultaat:
Hard gewerkt, goede servicebeurten, middengat iets kleiner. Soms zaten we zelfs zo laag, dat Els riep “de pass mag wel iets hoger”. Een 3-1 winst was het resultaat, waardoor we een plekje zijn gestegen!

Op naar de volgende wedstrijd. Helaas pas op 9 maart.

Activiteitenkalender

21 mei 2018
Geen training
Tweede Pinksterdag 
 
28 mei 2018
Slotactiviteit,
gezellige afsluiting van het seizoen
 
4 juni 2018
Eerste beach-avond
... als het weer goed is...